ترس از ربات های جراح - آکا
علم پزشکی نیز مانند سایر علوم با ورود و حضور تکنولوژی دچار تغییر و تحولات گسترده ای شده است,«جراحان رباتیک» یکی از مهم ترین ابزارهای پزشکی هستند که سال های اخیر

علم ,ربات, رباتیک, پزشکی,رباتیک ،مقالات رباتیک،دنیای ربات ها

کشورهای مختلف، ,ربات, رباتیک, پزشکی,رباتیک ،مقالات رباتیک،دنیای ربات ها

گفتنی است، سال 86 بیش از 200 ,ربات, رباتیک, پزشکی,رباتیک ،مقالات رباتیک،دنیای ربات ها

ربات ها به شکل های متفاوتی در امور بیمارستانی کاربرد دارند:

ربات پرستار: بیمارستان آمریکایی «بالت سان»، یکی از مراکز پزشکی است که از ربات های پرستار بهره می برد.

 

ربات دارو ساز: این ربات در بیمارستان هایی ازجمله بیمارستان «چارینک کراس» در لندن، بیمارستان «پنانگ» در مالزی و بیمارستانی در رم کاربرد دارد.

 

تجربه و تکنولوژی رباتیک

در رابطه با جراحی هایی که توسط ربات ها انجام می شود، یک سوال مهم مطرح می شود: تجربه چه نقشی در این جراحی ها می تواند داشته باشد؟ زیرا در علم پزشکی تجربه یکی از اساسی ترین رکن هاست.

دکتر پیرومور در پاسخ به این سوال می گوید: «معمولا جراحان و پزشکان باسابقه تر بهترین و حاذق ترین پزشکان و جراحان هستند.»

اما کریستوف وایسن در این ارتباط معتقد است درصد از فعالیت های یک پزشک یا جراح به وسیله یک ربات انجام می شود. وی معتقد است زمانی که عملی با کمک یک ربات صورت گیرد، خطای کمتری بروز خواهد کرد.

وی سخنانش را با یک پرسش به پایان می رساند: زمانی که چاقویی در دست یک ربات قرار دارد، اما این ربات از کار افتاده و دچار نقص فنی شده و پزشک هم مهارت خود را در اثر کار مداوم با ربات از دست داده باشد، چه باید کرد؟ مسلماً این سۆال دیگری است که پاسخ به آن قدری دشوارتر است.

 

ورود فناوری رباتیک به پزشکی در ایران

جایگاه هر کشوری در علم رباتیک رابطه مستقیمی با صنعتی بودن آن کشور دارد. کشور ما در علم رباتیک نوپا بوده و بیشتر ربات های مورد نیاز کشور وارداتی است. در کشورمان، پروژه هایی از طرف وزارت صنایع و با هدف سیاستگذاری و تدوین استراتژی هایی برای تجهیز وسایل پزشکی در بخش ابزارهای مورد نیاز جراحی صورت گرفته است. در سال های اخیر، این موضوع پیشرفت چشمگیری داشته و ارتباط های مشترکی بین دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و مرکز تحقیقات علوم و فناوری پزشکی برقرار شده است. محققان دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در حال طراحی ربات هایی هستند که در برخی جراحی ها به یاری جراحان خواهند آمد.

پژوهشگران مرکز رشد پارک علم و فناوری یزد ربات هوشمندی برای فیزیوتراپی مچ پا طراحی کردند که قادر است طول درمان و میزان درد را در بیماران تحت عمل جراحی کاهش دهد.

 

بخش دانش و زندگی تبیان

منبع : tebyan.net

منبع : بخش مقالات علمی آکاایران
برچسب :