رباتی دوست داشتنی برای کودکان مبتلا به اوتیسم(ویدئو)
پژوهشگران در حال توسعه علم رباتیک، برای تعامل با کودکان و پاسخ به نیازهایشان به خصوص در کودکان مبتلا به اوتیسم هستند.

آکاایران: رباتی دوست داشتنی برای کودکان مبتلا به اوتیسم(ویدئو)

آکاایران: رباتی دوست داشتنی برای کودکان مبتلا به اوتیسم(ویدئو)

امروزه در کنار استفاده از کاربردهای وسیع ربات‌ها در صنعت و تولید، پژوهشگران در حال توسعه علم رباتیک، برای تعامل با کودکان و پاسخ به نیازهایشان به خصوص در کودکان مبتلا به اوتیسم هستند.

 

 


به تازگی رباتی به ظاهری چاق و فربه با نام "لکا" (Leka ) که به عنوان یک دوست و همدم برای کودکان عمل می‌کنند، توسط پیشتازان این صنعت طراحی شده است. لکا همانند یک توپ کروی چاق بوده و دارای چهره‌ای خاص است. در طراحی این ربات، پژوهشگران سعی کرده‌اند که با استفاده از صدا، نور و رنگ‌های متفاوت و همچنین از طریق بازی‌های با قابلیت برنامه‌ریزی، گامی برای بهبود تعامل این ربات با کاربران بردارند.

همچنین مربیان و پرستاران کودک می‌توانند بنا به نیاز خود، تنظیمات این ربات را برای کودکان معلول نیز تغییر دهند. در طراحی این ربات سعی بر آن بوده که تعامل کودک با ربات، نتایجی همچون بهبود ارتباطات کودک و یادگیری برای ارتباط با محیط اطراف خود را به همراه داشته باشد.

,رباتیک-تکنولوژی-اوتیسم-کودکان بیمار-کودک

برای کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم (ASD)، ارتباط با دیگران و تفسیر نشانه‌های اجتماعی می‌تواند بسیار سخت و چالش برانگیز باشد. اوتیسم نوعی اختلال رشدی) از نوع روابط اجتماعی) است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز می‌کند و علّت اصلی آن ناشناخته‌است. این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است. وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد. این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تأثیر می‌گذارد. کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی، مشکل دارند. این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می‌سازد. در بعضی موارد رفتارهای خودآزارانه و پرخاشگری نیز دیده می‌شود. در این افراد حرکات تکراری (دست زدن، پریدن) پاسخ‌های غیرمعمول به افراد، دل‌بستگی به اشیا و یا مقاومت در مقابل تغییر نیز دیده می‌شود و ممکن است در حواس پنجگانه (بینایی، شنوایی، بساوایی، بویایی و چشایی) نیز حساسیت‌های غیر معمول دیده شود. هستهٔ مرکزی اختلال در اوتیسم، اختلال در ارتباط است.

از هر ۶۰ تا ۷۰ تولد زنده در دنیا یک نفر مبتلا به اوتیسم است.  کارشناسان زندگی ماشینی و عوامل ناشی از آن مانند استرس را در سیر صعودی ابتلا به این بیماری دخیل می دانند.

سازندگان ربات لکا برای درک هرچه بیشتر جهت ارائه راهکارها و برنامه‌ریزی‌های این ربات برای کمک به کودکان دارای اختلال اوتیسم، برنامه‌های پژوهشی به همراه مربیان، والدین و نزدیکان این کودکان برگزار کردند تا  دریابند که کودکان مبتلا به این اختلال دقیقا چه نیازها دارند.

 

لادیس‌لاس تولدی مدیر و از بنیان‌گذاران لکا دراین‌باره می گوید: "این نخستین پروژه‌ای در صنعت رباتیک است که جامعه هدف آن کودکان اوتیسم هستند؛ پس بدون شک پیشرفت و توسعه در این زمینه ملزم به گذشت زمان خواهد بود." وی همچنین در ادامه افزود: "پیش از این والدین کودکان مبتلا به اوتیسم با مشکلاتی در جهت نگه‌داری از فرزندانشان داشته‌اند که با روی کار آمدن لکا می‌توان بخش مراقبت را به این ربات دوست داشتنی سپرد."

لکا با استفاده از بازی‌های مانند شناسایی رنگ، تطبیق تصاویر و یا معماهای تصویری ساده سعی بر مشارکت کودک با خودش دارد. این ربات از طریق برنامه‌های موجود؛ توانایی برقراری ارتباط با دستگاه‌های iOS و اندروید را برای کنترل و برنامه‌ریزی هرچه راحت آن دارد. این ربات با استفاده از برنامه‌های تشویقی کودک را بر استفاده و برقراری ارتباط با آن تشویق کرده و سعی بر افزایش اعتماد به نفس و انگیزه در این دسته کودکان دارد.

 


[file][http://cdn64.akairan.com/files/images/20166/201661423593167471a.aka][akharefile]

منبع :

منبع : بخش مقالات علمی آکاایران
برچسب :